Bornholms natur

At bo på denne dejlige klippeø er et stort privilegium, for naturen er ganske mangfoldig, selv om Bornholm ikke er så stor – kun ca. 588 km3. Som guide har jeg også det privilegium at kunne følge naturens gang og vejrets omskiften det meste af året. Jeg vil nu forsøge at dele lidt af Bornholms natur med jer.

Man siger jo for sjov, at da Vorherre skabte verden, havde han en lille posefuld krummer til overs til allersidst. Dem klemte han sammen til en lille klump og kastede i Østersøen – og heraf opstod Bornholm.

Vi har jo også både klippelandskaber og sandstrande, skove og marker. Og jeg vil her ganske kort fortælle om nogen af de lidt mere karakteristiske ting ved naturen – men et særlig godt link til at lære meget mere om øens natur er selvfølgelig vores oplevelsescenter NaturBornholm samt siden Bornholms natur.

På undersiderne (se menu) kan læseren få en kort introduktion til de forskellige dele af naturens verden med mange links, som forhåbentlig kan friste til at søge endnu flere oplysninger selv!